“Günlük yaşamda elektromanyetik risk”
“Günlük yaşamda elektromanyetik risk”

“Günlük yaşamda elektromanyetik risk”

Düzenlenen bir sağlık kongresinde konuşan Biofrekans Uzmanı Dr. Sevil Kılıç, EM Enerjisi (Elektro Manyetik) ve bunan insan sağlığına dair zararlarını anlattı.

Biofrekans Uzmanı Dr. Sevil Kılıç, “EM enerjileri günlük yaşantımızda çok yoğun ve yaygın olarak kullanmaktadır. Teknolojinin ilerlemesiyle yaşantımızı kolaylaştıran bu enerjileri hayatımızdan çıkarmak mümkün olmadığına göre, korunmanın yollarını öğrenmeliyiz. ABD’de NRRI (National Regulatory Research Institute), EMR’ın halk sağlığı üzerindeki etkilerini 1900’lü yılların en önemli çevre problemlerinden biri olarak kabul etmiştir ve korunma önlemlerinin yasal olması gerektiğini belirtmiştir. Son 20 yılda bu alandaki araştırmalar hızla artmıştır. Özellikle çeşitli kanser türlerinin artması; MS, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkların yükselişe geçmesi ve tüm alerjilerin artmasının cep telefonunun yaygın kullanımıyla paralellik göstermesi, tüm dikkatleri EM kirliliği üzerine çekmiştir” dedi.

“EM Kirlilik Nedir? Kirliliği Oluşturan Alanlar Neler Yaratır ?”

Dr. Sevil Kılıç, elektromanyetik kirliliği yaratan unsurları şu şekilde sıraladı:

● Etrafımızdaki tüm akım taşıyan kablolar:

– Elektrikli aletler

– Yüksek Gerilim Hatları (YGH)

– TV ve bilgisayarlar

– Cep telefonları ve telsiz telefonlar

– Baz istasyonları

– Uydu antenleri

● Evimizde kullandıklarımız:

– Çamaşır makinesi

– Bulaşık makinesi

– Buzdolapları

– Mikrodalga fırınlar

– Saç kurutma makinesi

– Elektrikli tras makinesi

– Elektrikli ısıtıcılar

 

CEP TELEFONLARI…

Dr. Sevil Kılıç, cep telefonlarının etkileri ile ilgili olarak,

“Cep telefonlarının olumsuz etkileri, konuşmaya başlandığı anda kendisini göstermeye baslar. Uzun süreli kullanımda ise, bu etkiler şiddetini artırır, kalıcı hale gelir, onarımları güçleşir, tahribata yol açabilir. Cep telefonu çaldığı anda, insan vücudu EM dalgalar aracılığı ile radyasyon almaya başlar. Bu radyasyon vücut ısısının yükselmesine yol açar. Daha çok konuşuldukça, ısı daha da yükselir. Bu ısınmanın sonucunda vücuttaki ilk olumsuzluk görülür.

Değerlendirme kriteri olarak SAR (Spesifik Absorbtion Rate), yani özgül soğurma oranı kullanılır. SAR, vücudun 1 kg’nın sıcaklığını 1 derece yükselten EM enerji miktarını tanımlamaktadır. Genel halk maruziyeti için, SAR değeri WHO tarafından 1996 yılında 0,08 w/kg olarak belirlenmiştir.

0,1 w/kg SAR değeri üzerindeki cep telefonlarının korumasız kullanılmaması önerilmektedir. Uzmanlar cep telefonu kullanılmasının, 16 yaş altındakilerin fiziksel gelişiminin devam ediyor olmasından dolayı, yetişkinlerden daha çok etkilendiğini belirtiyorlar. Bu nedenle 16 yaş altındaki çocukların cep telefonu kullanmamaları öneriliyor.” diye konuştu.

Hakkında Sevil Kılıç

Dr. Sevil Kılıç, Düzce’ de doğdu. Orta okul ve liseyi İstanbul Erenköy Kız Lisesi’nde okudu. İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi‘nden mezun oldu. Aynı fakültede Anesteziyoloji ve Reonimasyon A.B.D.’de ihtisas yaptı. Biofrekans yöntemiyle 2005 yılında tanıştı. O tarihten beri aktif olarak Biofrekans yöntemiyle çalışıyor ve bu metod ile çalıştığı için bir hekim olarak kendisini ve hastalarını çok şanslı görüyor.

Buraya da bakınız

Beyin sağlığınız için sevdiklerinizle zaman geçirin

Beyin sağlığınız için sevdiklerinizle zaman geçirin

Beyin sağlığınız için sevdiklerinizle zaman geçirin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir